Cauta in blog:

Sfaturi pentru intretinerea optima a unei piscine

Secretul unei ape curate in piscina este intretinerea acesteia in mod regulat. Urmand cateva sfaturi simple va puteti bucura din plin de o piscina cu apa cristalina si de cele mai calitative modalitati de intretinere piscina.
1. Simplificati curatarea piscinei: se recomanda curatarea piscinei o data pe saptamana in sezonul de varf. Cu ajutorul unui robot de curatare puteti scapa, cu usurinta, de frunze, insecte sau alte deseuri. De asemenea, puteti efectua o curatare manuala cu ajutorul unui maner telescopic.

2. Utilizati substante dezinfectante:

– cel mai intalnit dezinfectant pentru piscine este clorul datorita eficientei in distrugerea bacteriilor si a impuritatilor organice care nu pot fi filtrate. Eficienta clorului este crescuta atunci cand PH-ul apei este cuprins intre 7-7.4. Dezvantajul utilizarii clorului este mirosul puternic de cloramina care persista in jurul piscinei.
– un alt dezinfectant natural, eficient si inodor utilizat impotriva bacteriilor, virusurilor si ciupercilor este bromul.

– cel mai potrivit dezinfectant care nu afecteaza in mod negativ organismul uman este oxigenul activ. Are rol de dezinfectie asigurand limpezirea apei. Utilizand oxigen activ veti lupta eficient si sigur si impotriva algelor.

Cel mai eficient si sanatos mod de tratare a apei dintr-o piscina este electroliza cu sare, care ajuta si la reducerea duritatii apei, prelungind astfel durata de viata a unei instalatii.

3. Tratarea in mod eficienta a apei

Atunci cand afara este cald trebuie sa verificati PH-ul apei. Acesta trebuie sa fie cuprins intre 7 si 7,5.

In sezonul cald tratatea apei trebuie efectuata saptamanal sau la fiecare doua zile in cazul in care nu ati optat pentru un sistem automat de tratare a apei. Verificarea si mentinerea PH-ului in parametrii este foarte importanta, intrucat PH-ul nu are inlocuitor.

4. Mentinerea temperaturii apei

Pentru sporirea confortului este recomandata instalarea unui incalzitor electric, unui schimbator de caldura sau a unei pompe de caldura aer-apa.

5. Externalizarea activitatii de intretinere a piscinei: in acest sens aveti posibilitatea de a incheia un contract cu o firma specializata in intretinerea piscinelor care sa se ocupe de intretinerea saptamanala a acesteia si care sa va livreze periodic produse pentru tratarea apei.

6. Limitati poluarea apei cu frunze si alte reziduuri prin utilizarea unei prelate de vara (indeosebi atunci cand pisina nu este utilizata).

7. Asigurati-va ca intretinerea piscinei este realizata si pe timp de iarna, atunci cand temperatura apei scade sub 15 grade: aplicati un tratament soc, scadeti apa bazinului cu 10 cm mai jos de duzele de refulare si aspiratie, montati spargatoare de gheata si o prelata. Recomandat este sa apelati la o firma specializata care sa se asigure ca bazinul este corect intretinut atat pe perioada sezonului cald cat si rece.

Newsletter
Abonati-va la newsletter-ul nostru si noi va vom trimite cele mai proaspete stiri de la Piscine-Irigatii.ro.